Voorwaarden van Apollo

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Apollo. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Adelaide, Alice Springs, Brisbane, Cairns, Hobart, Melbourne, Perth en Sydney

 • De verhuurstations zijn dagelijks geopend van 08.00 uur tot 16.30 uur.

Broome

 • Het verhuurstation is van maandag tot en met zaterdag geopend van 08.00 uur tot 16.30 uur. De verhuurder is gesloten op zondagen.
 • Van 20 december tot en met 31 maart is de verhuurder gesloten.

Darwin

 • Het verhuurstation is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 16.30 uur.
 • Van 20 december tot en met 31 maart is de verhuurder gesloten.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 19-04-2019
 • 25-12-2019
 • 01-01-2020
 • 26-01-2020

Op welke tijden kun je jouw camper ophalen?

Je kunt jouw camper tijdens de openingstijden van het verhuurstation ophalen tot uiterlijk 16.00 uur. Je hoeft bij deze verhuurder niet vooraf telefonisch contact op te nemen om een ophaal afspraak te maken. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen.

Op welke tijden kun je jouw camper inleveren?

Je kunt jouw camper tijdens de openingstijden van het verhuurstation inleveren tot uiterlijk 16.00 uur.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. De huurder dient dit zelf te regelen. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen.
Je dient zelf voor dit vervoer te zorgen.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren is 5 dagen, dit kan afwijken in bepaalde periodes en plaatsen waardoor de minimale huurperiode te allen tijde op aanvraag is. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

Minimum huurperiode tijdens hoogseizoenen:

 • Kerstmis en Nieuwjaar: 20 december 2019 t/m 2 januari 2020: minimum huurperiode is 10 dagen
 • Bathurst motor race 7 oktober 2019 t/m 14 oktober 2019: minimum huurperiode is 7 dagen voor ophalen in Sydney en is van toepassing voor de campertypes Euro Camper, Euro Star, Euro Slider en Euro Deluxe RVs
 • Phillip Island races 23 oktober 2019 t/m 28 oktober 2019: minimum huurperiode is 7 dagen voor ophalen in Melbourne en is van toepassing voor de campertypes Euro Camper, Euro Star, Euro Slider en Euro Deluxe RVs
 • Chinees Nieuwjaar 20 januari 2020 t/m 03 februari 2020: minimum huurperiode is 10 dagen voor ophalen in Melbourne, Perth en Sydney en is van toepassing op alle voertuigen met douche en toilet.

Minimum aantal dagen huur voor one-ways.

ADL = Adelaide
ASP = Alice Springs
BNE = Brisbane
BME = Broome
CNS = Cairns
DRW = Darwin
HBA = Hobart
MEL = Melbourne
PER = Perth
SYD = Sydney

ADL ASP BNE BME CNS DRW HBA MEL PER SYD
ADL 7 7 21 14 14 14 7 14 7
ASP 7 14 21 14 7 14 7 21 14
BNE 7 14 21 7 14 14 7 21 7
BME 21 21 21 21 14 21 21 14 21
CNS 14 14 7 21 14 21 14 21 14
DRW 14 7 14 14 14 21 14 21 21
HBA 14 14 14 21 21 21 5 21 14
MEL 7 7 7 21 14 14 5 14 7
PER 14 21 21 14 21 21 21 14 21
SYD 7 14 7 21 14 21 14 7 21

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient het rijbewijs geldig te zijn tijdens de gehele huurperiode. Een internationaal rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Voor enkele campertypes geldt een minimale leeftijd, dit ivm het plaatsen van kinderstoeltjes/stoelverhogers. Klik hier voor meer informatie of kijk bij het betreffende campertype voor de specifieke voorwaarden.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $5000 voor de Hitop Campervan, Endeavour Campervan, Euro Tourer en Vivid camper. Voor alle andere 2WD campertypes geldt een borg van $7500 indien je het standaard tarief boekt. Voor alle 4WD campertypes geldt een borg van $8000 indien je het standaard tarief boekt.
De borg bedraagt $2500 indien je The Middle Road verzekering boekt.
De borg bedraagt $250 indien je The High Road verzekering boekt, Voor alle 4WD campertypes bedraagt de borg $500 indien je The High Road verzekering boekt.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per credit card (enkel Visa, Mastercard, American Express, Diners en Union Pay) of debit card (Visa en Mastercard). Debit card is uitsluitend bij Standaard tarief en Middle Road verzekering toegestaan. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van jouw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van jouw creditcard bij jouw bank. De borg kan niet worden betaald met een zogenaamde prepaid creditcard.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het is niet ongebruikelijk dat er vier weken overheen gaan voor jouw borg wordt teruggestort.

Let op! Bij iedere schademelding zal de verhuurder opnieuw dit volledige bedrag incasseren van jouw creditcard. Controleer jouw limiet; deze dient dus te allen tijde toereikend te zijn.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen via je creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4.5% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $5000 per gebeurtenis voor de Hitop Campervan, Endeavour Campervan, Euro Tourer en Vivid camper. Voor alle andere 2WD campertypes geldt een eigen risico van $7500 per gebeurtenis indien je het standaard tarief boekt. Voor alle 4WD campertypes geldt een eigen risico van $8000 indien je het standaard tarief boekt.
Wanneer je The Middle Road verzekering hebt geboekt, heb je een eigen risico van $2500 per gebeurtenis.
Wanneer je het Value Pack/The High Road verzekering geboekt hebt bij een 2WD camper heb je geen eigen risico. Indien je een 4WD camper hebt geboekt bedraagt het eigen risico $500.

Lokale extra diensten en/of servicepakketten

Verhuurders kunnen ter plaatse soms extra diensten of servicepakketten aanbieden, met als oogpunt peace of mind om de reiziger te ontlasten. Deze pakketten worden uitsluitend ter plaatse aangeboden door de verhuurder zelf. Camper.nl is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale pakketten. Door de verschillende varianten is het helaas niet mogelijk een eenduidig advies te geven welke pakketten wel of niet af te sluiten.

Deze pakketten kunnen bestaan uit extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart, vergoeding van kosten als je jezelf buitensluit, het legen van water/afvaltanks of brandstof en propaan e.d. Ook aanvullende verzekeringen om het eigen risico te verlagen of uitgesloten schades, als banden, ruiten, e.d. te dekken worden soms aangeboden.

Het al dan niet afsluiten van een dergelijk pakket is altijd optioneel en absoluut géén verplichting. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden door de medewerkers ter plaatse. Voor normaal gebruik heb je deze aanvullende pakketten niet nodig en is hetgeen overeen gekomen is bij de boeking voldoende. Op jouw boekingsbevestiging en bij de verhuurdersinformatie op deze website staat duidelijk omschreven wat voor je afgesloten is en wat nog exclusief is. Of je uiteindelijk gebruik maakt van lokaal aangeboden diensten is geheel jouw eigen keuze.

Claims met betrekking op deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper tegen een toeslag van AU$200 en met voorafgaande akkoord van Apollo. De toeslag geldt niet voor hulphonden.
 • Reizen met kinderen jonger dan 6 maanden is niet toegestaan.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan met een 2WD. (Tenzij korter dan 12 kilometer naar erkende campings)
 • Met een 2WD camper is het mogelijk om naar eilanden en Tasmanië en/of ten noorden van de Daintree River te reizen, indien je schriftelijke toestemming van Apollo hebt.
 • Met de Vivid camper is het niet toegestaan om te reizen naar Northern Territory of West Australië.

Het is verboden om met de camper in de volgende gebieden te rijden:

 • Boggy Hole (Finke Gorge National Park)
 • Central Arnhem Road
 • Fraser Island
 • Gunbarrel Highway
 • Moreton Island
 • Old Gunbarrel Highway
 • The Canning Stock Route
 • Laatste twee kilometer van de Lennard River Gorge Road
 • The Lost City in Litchfield Park
 • Old South Road van Maryvale naar Finkea
 • Old Telegraph Road gedeelte van de weg naar Cape York
 • Cape York tussen de maanden december en mei. Andere maanden is dit wel toegestaan met toestemming van Apollo vooraf.

4WD mogen met een schriftelijke verklaring van de verhuurder wel rijden in de volgende gebieden. De schriftelijke verklaring dient minimaal 24-48 uur van te voren aangevraagd te worden.

 • Alle eilanden inclusief Tasmania (niet naar: Fraser Island en Moreton Island)
 • Arnhem Land in het algemeen
 • Birdsville Track
 • Bungle Bungles
 • Burke Development Road van Chillagoe naar Normanton
 • Cape Leveque
 • Cape York (ten noorden van Daintree River)
 • Finke Road
 • Gibb River Road
 • Kalumburu Road
 • Mitchell Falls/ Plateau
 • Mereenie Loop
 • Oodnadatta Track
 • Savannah Way van Normanton naar Borroloola
 • Simpson Desert
 • Strzelecki Track
 • Tanami track
 • The Plenty Highway
 • Warburton Road
 • Alle andere afgelegen gebieden

Informatie over tolwegen

In bepaalde gebieden in Australië zul je tolwegen tegenkomen. Inmiddels worden meer en meer tolwegen 100% elektronisch. Dit houdt in dat je bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat alles elektronisch verloopt.

Wil je gebruik maken van deze tolwegen dan zul je moeten beschikken over een Toll Road travel pass. Hier vind je meer informatie over deze tolwegen en het verkrijgen van deze passen per gebied.

Zorg dat je goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van jouw camper naar de wegen die voor jouw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ