Duurzaam Reizen

Duurzaam reizen
We zijn ons bewust van de impact die onze reizen hebben op de bestemmingen en vinden het vanzelfsprekend om hiervoor onze verantwoordelijkheid te nemen. Als echte reisfanaten vinden we het belangrijk dat de generaties ná ons ook van de prachtige nationale parken, unieke wilde dieren en andere culturen kunnen genieten. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om ons steentje hieraan bij te dragen. We werken samen met South Pole Group om je de mogelijkheid te geven om de CO2 uitstoot van de vliegreis en de gereden afstand met je camper te compenseren. Het geld wordt gebruikt voor duurzaamheidsprojecten op verschillende bestemmingen.

Wil je meer weten over wat wij intern doen om bewuster om te gaan met het milieu? Dit kun je teruglezen in ons beleid. Samen met de zes andere reisdochters van de ANWB hebben we diverse ambities vastgesteld die we willen behalen voor 2020. Lees hier meer over de groene ambitie van de ANWB reisdochters.
Zelf kun je natuurlijk ook je steentje bijdragen om culturen en natuur zo min mogelijk verloren te laten gaan. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Houd rekening met de natuur wanneer je activiteiten op je bestemming onderneemt. Wandel alleen op de daarvoor aangelegde wandelpaden.
 • Wees voorbereid wanneer je een nationaal park bezoekt waar wilde dieren leven, maak in Canada geen gebruik van berenspray. Dit is geen diervriendelijke oplossing en werkt alleen van dichtbij.
 • Gooi je afval in de afvalbakken en scheid je afval wanneer hier de gelegenheid voor is. Wanneer er geen afvalbak in de buurt is, houdt je afval dan bij je om later weg te gooien. Laat je campingplek schoon achter.
 • Bezoek lokale restaurants en koop lokale producten, hiermee stimuleer je de lokale economie.
 • Maak zo min mogelijk gebruik van de generator in de camper.
 • Koop alleen de biologisch afbreekbare toilet chemicaliën. Kies bijvoorbeeld ook voor biologisch afwasmiddel etc. en andere biologische producten.
 • Koop de nationale park pas en koop deze niet tweedehands via marktplaats of dergelijke
 • Wanneer je start met rijden, rij dan extra kalm want een koude motor verbruikt twee keer zoveel benzine als een warme motor.
 • Parkeer de camper in de rijrichting voor vertrek, omdat een warme motor zuiniger loopt scheelt het in brandstofverbruik om de camper zo te parkeren dat je met een koude motor niet meer hoeft te keren.
 • Rijd lange afstanden en combineer zo vaak mogelijk ritjes met de camper. Huur voor korte afstanden bijvoorbeeld een fiets op een camping of maak gebruik van de aangeboden shuttlediensten.
 • Controleer de bandenspanning van de camper bij het ophalen van de camper, rijden met te zachte banden zorgt voor meer brandstofverbruik.
 • Bespaar gewicht en neem geen onnodige bagage mee. Het helpt zelfs als je grote afstanden met een lege schoon watertank rijdt en je vies watertank ook dumpt.
 • Maak geen extra snelheid bergopwaarts en laat de camper uitrollen wanneer je bergafwaarts gaat. Maak gebruik van de juist versnelling.

Heb je zelf een tip? Laat het ons weten via !

OVER South Pole
South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in Zürich (ETH) door vijf studenten opgericht en nu werken er 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngos die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht. Voor meer informatie over South Pole, kijk op www.southpole.com.

Wat kost de compensatie van co2 voor uw reis?
Boekt u een pakketreis via onze website dan is de CO2 compensatie voor uw reis inclusief in de prijs.
Bij reisvoorstellen die wij voor u op maat maken en die u zelf samenstelt op onze website kunt u er zelf voor kiezen wél of niet de CO2 uitstoot van uw reis te compenseren. De kosten variëren per vliegbestemming. De onderstaande prijzen zijn per retour vliegreis en per persoon.

Amerika en Canada: 3 euro. Met uitzondering van Las Vegas, Los Angeles en San Francisco : 4 euro
Australië: 8 euro
Nieuw-Zeeland: 9 euro
Zuid-Afrika: 4 euro
Chili en Argentinië: 4 euro

De compensatie voor de te rijden afstand met de camper bedraagt 0,07 euro per 100 kilometer. Wij gaan in de berekening uit van het geschatte aantal kilometers/mijlen voor uw bestemming of van de vooraf ingekochte kilometer-/mijlenpakketten.

Projecten
Zonne-energie in Thailand (Siam Solar Energy)
Thailand is een van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië en de een-na-grootste olie-importeur in deze regio. Fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de energieopwekking in Thailand. Duurzaam opgewekte energie is dus van essentieel belang om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

De zonnepanelen van het Siam project in Thailand wekken per jaar gemiddeld 148.477 MWh groene stroom op waardoor schadelijke CO2-uitstoot vermeden wordt. In de provincies Saraburi and Kanchanaburi in het hart van Thailand waar men voornamelijk van de landbouw leeft, zijn op tien verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt. Omdat in dit gebied de zonne-intensiteit een van de hoogste van heel Thailand is, wordt er op een efficiënte manier veel schone elektriciteit opgewekt.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:

" Het zonne-energieproject voorziet bijna 65.000 mensen in hun energiebehoefte
" Honderd nieuwe banen gecreëerd
" Jaarlijks wordt 148.477 MWh groene stroom opgewekt waardoor minder fossiele brandstof verbrand hoeft te worden
" 37 werknemers krijgen technische training
" Verbeterde lokale infrastructuur
" 80.487 ton CO2 per jaar vermeden dankzij de zonnepanelen

Schone kookovens in Ghana (Toyola cookstove project)
In Ghana wordt per hoofd van de bevolking het meeste houtskool van heel West-Afrika gebruikt. De houtskool die wordt gebruikt om te koken draagt niet alleen bij aan de uitstoot van CO2, maar ook aan luchtvervuiling binnenshuis. Daarnaast veroorzaakt de houtkap voor de productie van houtskool ontbossing en woestijnvorming. De snelheid waarmee de ontbossing van het regenwoud in Ghana plaatsvindt is een van de hoogste ter wereld.

De Toyola kookovens zijn zuiniger en schoner dankzij een metalen voering, waardoor ze bijdragen aan een gezondere leefomgeving en minder houtkap. Dankzij het ondersteunen van dit project kunnen de efficiënter brandende kookovens lokaal geproduceerd en tegen een lagere prijs verkocht worden. Hierdoor hebben ook armere families de mogelijkheid om een schone kookoven aan te schaffen. Omdat de huishoudens geld besparen vanwege de verminderde uitgaven aan houtskool, verdienen ze hun geïnvesteerde geld vaak al binnen zes maanden terug.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:

" Gemiddeld geven huishoudens 50% minder geld uit aan houtskool sinds ze de Toyola kookoven gebruiken en kunnen zo meer geld sparen
" Betere luchtkwaliteit en minder luchtwegeninfecties een oogproblemen bij vrouwen en kinderen door 80% reductie van rookontwikkeling tijdens het koken
" Meer tijd voor vrouwen voor hun eigen ontwikkeling omdat er op de schone kookovens sneller gekookt kan worden
" 300 lokale banen gecreëerd voor de productie, distributie en verkoop van de kookovens, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale economie en werkgelegenheid
" Minder ontbossing dankzij de verminderde vraag naar houtskool
" Hergebruik van metaalresten die overblijven bij bouwprojecten
" Ruim 200.000 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden dankzij het gebruik van de schone kookovens

Windkracht in Taiwan (Guanyin wind project)
Taiwan is bijna volledig afhankelijk van geïmporteerde fossiele brandstof, die voor ongeveer 98% van de energievoorziening in het land verantwoordelijk zijn. Daarom is er een grote behoefte aan schone energie die lokaal geproduceerd wordt.

Het Guanyin wind project aan de noordwestkust van Taiwan wekt op een duurzame manier schone energie op, waardoor er minder brandstoffen geïmporteerd en verbrand hoeven te worden. Het project bestaat uit 19 moderne windturbines met een totaal vermogen van 43,7 MW en levert groene stroom aanmeer dan 30.000 huishoudens.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:

" 142.000 MWh schone stroom per jaar
" 13 nieuwe permanente banen gecreëerd
" Bijna honderd tijdelijke banen gecreëerd tijdens de bouw van het windmolenpark
" Ondersteuning van milieuactiviteiten zoals het opruimen van stranden
" 50 kinderen profiteren van speciale schoolprojecten en er worden beurzen aan studenten uitgereikt
" Overdracht ven kennis naar de lokale bevolking
" Er hoeven minder fossiele brandstoffen te worden geïmporteerd, die meestal per tankerschip worden aangeleverd wat met de nodige risicos gepaard gaat
" Gemiddeld 110.293 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden foor het vervangen van fossiele energie door schone windenergie

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ