ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren
Zorgeloos op reis? Dat wil natuurlijk iedereen.
Vanzelfsprekend is dat je tijdens je vakantie zo min mogelijk zorgen wilt hebben en zo min mogelijk risico wil lopen. Daarom is het verstandig om goed verzekerd op reis te gaan. Dit kan nu met de unieke No Risk camperverzekering van ANWB Verzekeren. Travelhome heeft in samenwerking met ANWB Verzekeren een exclusieve verzekering ontwikkeld, waardoor je heerlijk zonder zorgen van je vakantie kunt genieten!

No Risk camperverzekering ANWB - Enkel mogelijk indien je bij Travelhome je camper hebt gereserveerd.
Bij het huren van een camper in Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en IJsland is een basisverzekering in de huurprijs inbegrepen. Elke verhuurder biedt een andere dekking in deze basisverzekering. Veelal omvat de verzekering een lage aansprakelijkheidsdekking en een eigen risico op bepaalde schades. Bij sommige verhuurders zijn bepaalde schades totaal uitgesloten. Ook bieden verhuurders vaak aanvullende verzekeringen aan om de aansprakelijkheidsdekking te verbeteren. Ook deze verzekeringen schieten in onze ogen vaak tekort.
Samen met ANWB Verzekeren heeft Travelhome voor jou een speciale No Risk camperverzekering ontwikkeld.
De No Risk camperverzekering dekt je risicos af. U kunt daarbij kun je denken aan schade door verkeerd achteruit rijden of schade aan de onderkant van de camper bij het in of uitrijden van een tankstation. Let op: alle off road schades zijn vaak uitgesloten in de basisverzekering, of er geldt een eigen risico. Het gaat hierbij niet alleen over terreinrijden maar zodra de camper de weg verlaat naar een tankstation is men off road. Met deze schades zijn vaak grote bedragen gemoeid. In de verplichte basisverzekering is een dergelijke schade soms maar gedeeltelijk of zelfs niet verzekerd en je blijft achter met een eigen risico of een zelf te betalen schade. Verder valt reizen in Mexico niet onder de dekking van de No Risk camperverzekering.
In Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en IJsland gelden andere rechtsregels dan in Nederland en daarom is het van belang dat deze risicos goed worden afgedekt. Dit is binnen de No Risk camperverzekering goed geregeld. Met het afsluiten van de No Risk camperverzekering ben je ook voor de uitgesloten schades en het betaalde eigen risico verzekerd. De kosten van het terugbrengen van de camper worden vergoed, indien u plotseling een beroep moet doen op de afgesloten reisverzekering. Daarnaast is er in Amerika en Canada een extra rechtsbijstandverzekering opgenomen.
De rubrieken 'aanvullende bestuurdersaansprakelijkheid' (bij Amerika en Canada) en 'cascoschade' (bij Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en IJsland) zijn bestemd als aanvulling op de bij de verhuurder van de camper afgesloten basisverzekering.
Deze verzekering kan worden afgesloten voor iedereen die woonachtig is in Nederland, België of Duitsland.

Klantpremie voor Amerika en Canada voor een camper: 9,- per dag (exclusief 21% assurantiebelasting en 15,- poliskosten)
Klantpremie voor Amerika en Canada voor een auto/motor: 6,50 per dag (exclusief 21% assurantiebelasting en 15,- poliskosten)

Dekkingsoverzicht Noord-Amerika:
Premies en dekkingen
Cascoschade:

 • Afdekking eigen risico (met uitzondering van de uitgesloten cascoschade)* is 5.000,-
 • Op de basisverzekeringen uitgesloten cascoschade, per motorrijtuig is 10.000,-

Aansprakelijkheid bestuurder motorrijtuig (inclusief rechtsbijstand die hiermee verband houdt), per polis is US$ 1.000.000,-:

 • Extra reis- en verblijfkosten i.v.m. bijwonen proces, per verzekerde is 3.000,-
 • Afdekking eigen risico dat bij de verzekeringnemer in rekening is gebracht* is 1.500,-

Repatriëring van het motorrijtuig is 3.500,-
Rechtsbijstand die verband houdt met verkeersdeelneming per polis is 25.000,-
* = Het verzekerde bedrag is nooit hoger dan het eigen risico van de verzekering die in het buitenland is gesloten.

Let op!

 • Bij het sluiten van deze verzekering betaal je poliskosten (15,00). Dit bedrag is voor het opmaken van de polis.
 • De vermelde kosten en premies zijn exclusief de wettelijk verplichte assurantiebelasting.
  Let op: bij de Canadese verhuurder Traveland dien je, naast de No Risk camperverzekering tevens VIP verzekering af te sluiten, bij de Canadese verhuurder Fraserway dien je de CDR af te sluiten naast de No Risk camperverzekering.

Deze verzekering kan niet worden afgesloten indien je de camper huurt bij een van de volgende verhuurders:

 • Escape (Amerika)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van de ANWB No Risk Noord-Amerikaverzekering
Bekijk hier de flyer van de ANWB No Risk Noord-Amerika verzekering.

Klantpremie Nieuw-Zeeland, Australië en IJsland voor een camper: 7,- per dag (exclusief 21% assurantiebelasting en 15,- poliskosten)
Klantpremie Nieuw-Zeeland, Australië en IJsland voor een auto (inclusief 4WD auto)/motor: 4,50 per dag (exclusief 21% assurantiebelasting en 15,- poliskosten)

Dekkingsoverzicht Nieuw-Zeeland, Australië en IJsland:
Premies en dekkingen
Cascoschade:

 • Afdekking eigen risico (met uitzondering van de uitgesloten cascoschade)* is 5.000,-
 • Op de basisverzekeringen uitgesloten cascoschade, per motorrijtuig is 10.000,-

Aansprakelijkheid bestuurder motorrijtuig:

 • Afdekking eigen risico dat bij de verzekeringnemer in rekening is gebracht* is per reis 7.500,-

Repatriëring van het motorrijtuig is 3.500,-
* = Het verzekerde bedrag is nooit hoger dan het eigen risico van de verzekering die in het buitenland is gesloten.

Let op!

 • Bij het sluiten van deze verzekering betaal je poliskosten (15,00). Dit bedrag is voor het opmaken van de polis.
 • De vermelde kosten en premies zijn exclusief de wettelijk verplichte assurantiebelasting.

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van de ANWB No Risk Globalverzekering
Bekijk hier de flyer van de ANWB No Risk Globalverzekering

Let op: boek je een camper met een standaard verzekering en sluit je de No Risk camperverzekering hierbij af, houdt dan rekening met de hoogte van de borg. Deze kan aanzienlijk hoger zijn, daar de standaard voorwaarden van de verhuurder van toepassing zijn.
Je dient er dus rekening mee te houden dat het limiet van jouw creditcard toereikend is.
Bij borgbetalingen kan koersverschil optreden. Dit kan in je voordeel of in je nadeel zijn. Deze verschillen zijn voor eigen rekening en worden niet vergoed.
Bij enkele verhuurders kun je ter plaatse extra verzekeringen afsluiten. Het kan zijn dat deze verzekeringen overeenkomen met de ANWB No Risk camperverzekering. Om te voorkomen dat je jezelf dubbel verzekert is het aan te raden de voorwaarden van de No Risk camperverzekering te vergelijken met de voorwaarden van de extra verzekering.

Voor jouw camperreis: Kies een verzekeringspakket dat bij je past!

Als camperspecialist organiseert Travelhome natuurlijk jouw camperreis, want als geen ander weten wij wat je nodig hebt bij het organiseren van zon bijzondere reis. Maar waarom zou het daar ophouden?
Wij adviseren je graag over de verschillende verzekeringsmogelijkheden.

Hieronder tref je een overzicht aan van de huidige vier mogelijkheden. Zo kies je het verzekeringspakket dat het beste bij jouw persoonlijke wensen past.

 • 1. Standaardverzekering verhuurder

  - Hoog borgbedrag
  - Hoog eigen risico
  - Geen aanvullende verzekeringspremie
  - Relatief hoge creditcardkosten voor betaling borg

  Geschikt voor reizigers die eigen risico geen probleem vinden en die voldoende liquiditeit hebben om borg en/of schades te kunnen betalen. Deze schades dienen per creditcard direct ter plaatse voldaan te worden.
 • 2. Standaardverzekering + Aanvullende verzekering verhuurder

  - Laag borgbedrag
  - Géén eigen risico m.u.v. uitgesloten schadegevallen waarvoor vol eigen risico geldt
  - Hoge verzekeringspremie
  - Relatief lage creditcardkosten voor betaling borg

  Geschikt voor reizigers met beperkte liquiditeit die wél goed verzekerd op reis willen, maar die genoemde uitgesloten schades acceptabel vinden. Deze schades dienen per creditcard direct ter plaatse voldaan te worden.
 • 3. Standaardverzekering + ANWB No Risk Camperverzekering

  - Hoog borgbedrag
  - Hoog eigen risico (achteraf te claimen via ANWB No Risk Camperverzekering)
  - Lage verzekeringspremie
  - Relatief hoge creditcardkosten voor betaling borg
  - Schadekosten moeten voorgeschoten worden, maar kunnen bij ANWB Verzekeren achteraf geclaimd worden

  Geschikt voor reizigers die volledig verzekerd willen zijn en voor de hoge borg, administratiekosten en voorschieten mogelijke schadekosten voldoende liquiditeit hebben. Deze schades dienen per creditcard direct ter plaatse voldaan te worden, om achteraf te kunnen declareren bij ANWB Verzekeren.
 • 4. Standaardverzekering + Aanvullende verzekering verhuurder + ANWB No Risk Camperverzekering

  - Laag borgbedrag
  - Géén eigen risico (zie exacte voorwaarden verhuurder)
  - Hoge verzekeringspremie
  - Kosten voor uitgesloten cascoschades moeten voorgeschoten worden, maar kunnen bij ANWB Verzekeren achteraf geclaimd worden.

  Geschikt voor reizigers die volledig verzekerd willen zijn en géén liquiditeit hebben om de hoge borg en het voorschieten eigen risico te kunnen betalen. De eventuele uitgesloten cascoschades dienen per creditcard direct ter plaatse voldaan te worden, om achteraf te kunnen declareren bij ANWB Verzekeren.

  Let op! Bij iedere schademelding (ongeacht het gekozen verzekeringspakket) zal de verhuurder opnieuw het volledige borgbedrag incasseren van jouw creditcard. Controleer je limiet; deze dient te allen tijden toereikend te zijn.

  Welke keuze je ook maakt, bij Travelhome ben je voor een onvergetelijke camperreis altijd aan het juiste adres!

ANWB Vliegticketverzekering
Boek je een camperreis inclusief vlucht? Dan kun je er voor kiezen om een vliegticketverzekering (4.50 p.p.) af te sluiten. Met een vliegticketverzekering voorkom je dat je jouw geld kwijt raakt bij het failliet gaan van een lijndienstmaatschappij. Zo ben je altijd in staat om een nieuw vliegticket te kopen en zo toch jouw geplande reis te maken.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Heerlijk relaxen, ver weg van de stress van alledag. Wil je er af en toe tussenuit en lekker op vakantie? Met de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van ANWB Verzekeren ben je het hele jaar door voor alle vakanties en weekendjes weg verzekerd. Je kunt vertrekken wanneer je wilt en hoeft niet meer vlak voor vertrek nog een verzekering te sluiten. En kun je wegens ernstige omstandigheden een geplande reis niet maken dan worden de annuleringskosten vergoed.
Bekijk hier de Brochure doorlopende reis- en annuleringsverzekering
Bekijk hier de Polisvoorwaarden doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Met de kortlopende reis- en annuleringsverzekering stel je jouw reisverzekering zo samen, dat de dekking naadloos aansluit op jouw vakantieplannen.

Bekijk hier de Brochure kortlopende reis- en annuleringsverzekering
Bekijk hier de Polisvoorwaarden kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Travelhome is lid van de ANVR Travelhome is lid van het calamiteitenfonds Travelhome is officieel IATA agent Travelhome is lid van SGR Travelhome is lid van SGRZ